Manipuleres vi via vores nyheder?

Kategori: Update

Udgivelsesdato: 25. april 2018

Længde: 00:18:28

Kan vi stole på nyhederne om gasangreb i England og Syrien

Efter det påståede angreb med giftgassen Novichok i Salisbury, England, hvor to medlemmer af familien Skripal, en far og hans datter, blev ramt, stod en syrisk by, Douma, for skud - også med giftgas. Nyheden om angrebet på Douma, og forholdene under episoden i Salisbury, blev der efterfølgende sået tvivl om.

Hvilke medier kan dømme nyheder til at være ”Fake News”? Indrømmes det når der tages fejl? Er medierne for ukritiske når de videregiver det materiale de bliver fremsendt?

Theresa May, og Boris Johnson påstod at angrebet i Salisbury skulle have være blevet udført med en giftgas fremstillet i Rusland. Ofrene kom sig opsigtsvækkende hurtigt, og det blev senere fastslået at påstanden om gassens ophav var usand. Engelske laboranter indrømmede blandt andet, at de havde været for hurtige vedrørende fastslåelse af gastypen.

Update-vært Morten Kok har Carl Henrik Rørbeck, specialist i økonomisk kriminalitet og politisk kommentator, i studiet til en snak om hvor vidt man kan stole på de historier leveret af medierne omkring væbnede konflikter, og retfærdiggørelsen af dette.

Andre mere omfattende, og ifølge udsendelsens gæst dokumenterbare, eksempler på hvordan ”fake news”, eller mangel på beviser, former vores billede af virkeligheden er som følger:

- De manglende masseødelæggelsesvåben i Irak.

- Den manglende forbindelse mellem Saddam Hussein og de grupperinger som eftersigende var ansvarlige for terrorangrebene d. 11. september 2001.

- S. Husseins ønske om at gå i eksil for at spare (ham selv og) landet for krig. Et ønske som aldrig blev udtalt og udbredt.

Vidste Danmarks politikere, Anders Fogh Rasmussen og Per Stig Møller, mere end hvad godt var, og hvad brugte de deres viden til? Med hvilke beviser fik de overbevist Folketinget om deltagelse som kan have været en grundlovsstridig handling?

(Grundlovens §19 stk 2.)

”Bortset fra forsvar mod væbnet angreb på riget eller danske styrker kan kongen ikke uden folketingets samtykke anvende militære magtmidler mod nogen fremmed stat. Foranstaltninger, som kongen måtte træffe i medfør af denne bestemmelse, skal straks forelægges folketinget. Er folketinget ikke samlet, skal det uopholdeligt sammenkaldes til møde.”

Begrebet ”Deep State” bliver om i studiet – findes der magtstrukturer som manipulerer de siddende regeringer til at tage beslutninger der favoriserer ”krigspartier”?

&

Abonner/subscribe gratis på youtube-kanalen her:

http://www.youtube.com/channel/UC03g0...

Støt:

Genre: Update