Bedrageriske sammensværgelser

Kategori: Update

Udgivelsesdato: 23. maj 2018

Længde: 00:22:15

Privatisering af offentlig virksomhed

I studiet har værten, Morten Kok, en specialist i økonomisk kriminalitet, Carl Henrik Rørbeck, på besøg. De to har en snak om privatiseringen af det danske samfund. Carl Henrik fortæller om, hvad han mener er konsekvenser og omkostninger af de beslutninger, som er blevet truffet igennem tiden i dansk politik med henblik på privatisering af offentlighed virksomhed.

Kan Danmark og USA sammenlignes til en sådan grad at vi bør føre samme former for politik?

Mogens Lykketoft var en af de daværende politikere, som talte for privatiseringen af f.eks. Københavns Lufthavne i Kastrup. En ligegyldig handling efter manges mening, grundet manglen på konkurrence dertil. Mogens Lykketoft var dengang finansminister, og i sin indvalgte periode formåede han bl.a. også, udover Københavns Lufthavne, at sælge Tele Danmark med det dertilhørende kobbernet. Han blev senere udnævnt til at være udenrigsminister og, dernæst, Folketingets formand. I sin tid som Folketingets formand modsagde han sine egne beslutninger, f.eks. via sine advarsler mod salg af statsselskaber.

Derudover kan Arrivas køb af HT, salget af DONG til Goldman Sachs og adskillelsen af DSB og Bane Danmark nævnes. Alene opdelingen af sidstnævnte kostede et endnu ikke offentliggjort milliardbeløb.

Hvad er en hybridkultur og er ydelser og service i samfundet blevet billigere, som lovet, efter privatiseringen lufthavne, offentlig transport m.m.?

&

Abonner/subscribe gratis på youtube-kanalen her:

youtube.com/channel/UC03g0H9JfNI97CRDSSvIs3w

Støt:

Genre: Update