Journalisternes svigt

Kategori: Foredrag

Udgivelsesdato: 15. juli 2018

Længde: 00:07:19

”På sporet af Deep State”

- et foredrag af Tommy Hansen

Del 14 (Journalisternes svigt)

Har CIA ansat journalister til at skrive alt fra filmmanuskripter til avisartikler? I så fald - hvor mange drejer det sig om? Udo Ulfkotte, journalist og forfatter til bogen ”Gekaufte Journalisten”, udtalte på TV at han havde arbejdet for CIA – det blev noget af det sidste han berettede om.

”I was ordered to plant a story that Libyan President Muammar Gaddafi was building poison gas factories in 2011”.

(Udo Ulfkotte – f. 1960 | d. 2017)

Til sammenligning udtalte en tidligere tysk finansminister:

”…some german journalists are told, what to write by the CIA...”.

(Oskar Lafontaine, d. 13. februar 2016)

Ifølge Tommy Hansen, er mediernes troværdighed historisk lav. I Danmark blev det f.eks. afsløret at TV2 tilsyneladende havde fabrikeret fake news. Efter et interview 11 somaliske kvinder fra Vollsmose, Odense, blev det konkluderet at ingen af dem talte dansk. Det viste sig ikke at være sandt. Var det en historie de pågældende journalister var ansvarlige for, eller stak der noget under?

Er det muligt at få international succes som journalist, uden at samarbejde med Reuters – og hvilken relation har Reuters til Council on Foreign Relations? Foredragsholder og chefredaktør v. Free21.org er ikke i tvivl. Han oplevede selv hvad det vil sige at sætte sig imod de etablerede mediehuse, ved at tale åbent om hændelserne d. 11 september 2001.

&

Abonnér gratis på YouTube-kanalen her:

Støt:

Produceret i samarbejde med Matrix Film

Medvirkende

Tommy Hansen
Tommy Hansen

Interviewee