Café Pant - et adfærdsoptimerende projekt

Kategori: Update

Udgivelsesdato: 23. juli 2018

Længde: 00:08:23

I forbindelse med dette års udgave af Roskilde Festival, var dkdox.tv budt velkommen til at deltage i mediedækningen.

I udsendelsen om Café Pant, fortæller bl.a. fodterapeuten Anne Marie, og Victor fra retshjælpen ”Rusk”mere indgående om deres oplevelse af caféens gæster. Derudover er primus motor, social iværksætter og idémand, Peter Haugelund, i snak med dkdox.tv's udsendte Morten Kok, for at fortælle nærmere om projektet.

Generelt har Roskilde Festival havde mange positive tiltag for medmenneskelighed og med gratis nærende måltider og forskellige former for personlige pleje skilte Café Pant sig dog ud fra mængden.

Et fællesskab, både blandt besøgende og frivillige, var hurtigt etableret, og med det grundlag kunne festivalens ”refund-heroes” komme til kræfter igen.

Hør bl.a. fodterapeuten Anne Marie, og personlig rådgiver Victor fra retshjælpen ”Rusk” fortælle indgående om oplevelser i forbindelse med deres deltagelse.

Peter Haugelund driver til daglig "Det Runde Bord" i København, og hans tiltag for at hjælpe de som med rette kan anses for at være atypiske festivalgængere, lader til at have givet positivt afkast igen år. Ved at optimere og understøtte omtalen og behandlingen af pantsamlerne, synes de øvrige gæster at tage bedre imod dem som rydder op efter udskejelserne.

Førhen har der været en mindre vellidt tone, når det lettere tabubelagte emne (red: pantsamling) diskuteredes blandt festivalens øvrige deltagere, men med Café Pant, én mand og hans frivillige hjælpere, og en god portion tro på omsorg og kommunikation i øjenhøjde, er det lykkedes at løfte i flok.

Se mere på:

www.dkdox.tv

Abonnér gratis på YouTube-kanalen her:

Genre: Update