Danmarks rolle i besættelsen

Kategori: Update

Udgivelsesdato: 16. oktober 2018

Længde: 00:20:46

En planlagt kapitulation

Et angreb d. 9. april 1940 førte officielt til Tysklands besættelse af Danmark, som led i deres togt mod Norge. Tyskerne angreb både fra land, til søs og fra luften. Ifølge Carl Henrik Rørbeck, specialist i økonomisk kriminalitet og politisk kommentator, har vi dog ikke fået hele sandheden om besættelsen og kapitulationen.

Igennem dette interview med Morten Kok, vært på Update, løfter han sløret for interessekonflikter, tvetydigt samarbejde og mulige ændrede tyske operationsplaner. Han mener desuden at kunne bevise, at Danmarks kapitulering var unødvendig. Havde Danmark ikke overgivet sig, havde Tyskland kun haft interesse i Skagerak, og dermed ”kun” Jylland.

Hvorfor kæmpede Danmark ikke tilbage? Hvorfor valgte man at undlade at destruere Aalborg Flyplads, så tyskerne ikke kunne bruge den? Flyvepladsen skulle senere vise sig at få uvurderlig strategisk betydning for tyskerne, og deres felttog i Norge. Den blev senere, af de allierede, bombet af en flyvende eskadrille fra RAF (Royal Air Force) 82.

Blev der produceret militært isenkram for tyskerne på dansk jord? Hvorfor blev B&W på Christianshavn bombet?

Værter

Morten Kok
Morten Kok

Journalist/vært