Interessekonflikter i sundhedspolitik

Kategori: Update

Udgivelsesdato: 21. april 2021

Længde: 00:18:14

Big tech, WHO og danske myndigheder

Update besøger denne gang advokat Bjørn Elmquist, for at høre om interessekonflikter i sundhed.

Elmquist er kendt i offentligheden for en lang karriere, bl.a. som retsordfører og medlem af Folketinget for Radikale Venstre. Han er i dag formand for Retspolitisk Forening, der har til formål at sikre og udbygge borgernes retssikkerhed.

Baggrunden for vores besøg var en 50 siders besvarelse fra Sundhedsstyrelsens om direktør Søren Brostrøms habilitet, når han samtidig bestrider en formandspost i WHO.

Elmquist forklarer hvordan strukturerne juridisk fungerer og at sundhedspolitik i alle EU-lande besluttes nationalt, altså af Folketinget i Danmark. Derfor spurgte Update også om hans syn på censuren og kontrollen med informationer på sociale medier, der modsiger WHO’s anbefalinger.

Andre udsenselser med Bjørn Elmquist
Coronapas og vaccinationskrav
Kan man klandre politikerne for at være på private platforme, der hjælper politikerne selv og deres synspunkter, så længe de matcher WHO’s - eller er det et demokratisk problem, der skal løses af en ny partipresse?

Dét og mere giver Bjørn Elmquist sin syn på i denne episode af Update, hvor han også opfordrer borgerne til at boykotte de sociale medier, hvis ikke politikerne og big-tech selv bryder deres uhellige alliance.

Værter

Jesper Larsen
Jesper Larsen

Journalist/vært

Medvirkende